Twitterkanon Trump schiet met importtarieven

# 24

31 mei 2019

Een voortdurend handelsconflict met China en de recente boycot van Huawei is voor Donald Trump, the tweeting president, nog niet voldoende. Vandaag heeft Trump ook Mexico in zijn vizier.

De VS gaan vanaf 10 juni importtarieven heffen op alle goederen uit Mexico, één van haar grootste handelspartners. Hiermee wil Trump buurland Mexico onder druk zetten om meer te gaan doen aan de migratiestroom naar de VS. Dit soort aankondigingen op twitter blijven uiteraard niet zonder gevolgen. Beleggers schrikken, valuta in Azië en Zuid-Amerika dalen en bijvoorbeeld Japanse autobouwers met fabrieken in Mexico krijgen tikken.

Het sentiment op de beurs was al broos door het sluimerende handelsconflict tussen China en de VS en dan helpen dit soort tweets niet echt mee. De potentiële economische schade van het boycotten van bedrijven en invoeren van handelstarieven is groot. Het is dus niet zo gek dat de beurzen hierop reageren.

Op dit soort momenten wordt extra duidelijk dat een goed gespreide en samengestelde portefeuille heel belangrijk is. Al bij eerdere dips hebben we laten zien dat onze portefeuilles relatief goed blijven liggen en in het daaropvolgende herstel volop meedoen. Check daarvoor ook de rendementen op onze website.

 

Door: Dick Hubertus, HIP Capital, 31 mei 2019