It’s the climate, stupid!

It’s the climate, stupid!

De mens heeft er sinds de industriële revolutie zo’n anderhalve eeuw voor nodig gehad om een onomkeerbaar stempel op de aarde te drukken. De klimaatrevolutie is naast een flinke uitdaging vooral een enorme kans en wordt het belangrijkste thema in de economie en voor de beurs.

Lees meer
Beursupdate zomer 2021

Beursupdate zomer 2021

Als je van sport en de beurs houdt kun je je lol op deze weken. Het is kiezen tussen het EK, de tour en Max. Op het eerste gezicht ligt de actie vooral in de sport en niet op de beurs deze zomer. Maar ondertussen worden er nergens meer records gebroken dan op de beurs.

Lees meer
De crypto illusie

De crypto illusie

Eind 2008 zaten we midden in de kredietcrisis. Overal ter wereld vielen banken om. In die tijd ontstonden er allerlei initiatieven om ons geldsysteem te vervangen. Het was niet toevallig ook in 2008 dat Bitcoin, het “digitale goud” ontstond. De crypto illusie was geboren…

Lees meer
Roaring twenties 2.0

Roaring twenties 2.0

Ruim een eeuw geleden luidde het einde van de Spaanse griep en het einde van de eerste wereldoorlog een periode in die bekend staat als de roaring twenties. Euforie en economische groei. Staan ons, post corona, de roaring twenties 2.0 te wachten?

Lees meer
Recordstress

Recordstress

Krantenkoppen vandaag: AEX verbreekt recordstand! Het is een memorabele dag voor de Amsterdamse Index. Na 21 jaar gaat een oud record uit de boeken: 703 punten and counting. Hoe is dat toch in hemelsnaam mogelijk midden in de coronacrisis?!

Lees meer
Beleggen is geen spelletje

Beleggen is geen spelletje

Beleggen werd weer eens flink verward met speculeren, gokken en gamen. RTL-Z, het FD en zelfs het 8 uur journaal kregen er afgelopen week maar geen genoeg van. Het ging vooral over de gekte rond GameStop. “Speculanten zijn grote jongens te slim af” kopte de krant.

Lees meer
Welkom Anne Hagens

Welkom Anne Hagens

Erg leuk dat Anne vandaag haar stagecontract bij ons heeft getekend. In de eerste helft van 2021 gaat zij als afsluiting van haar opleiding bedrijfskunde een mooie onderzoeksopdracht doen in de markt voor beleggingsadvies en vermogensbeheer. Veel succes met afstuderen bij HIP Capital!

Lees meer
Biden en vaccin stuwen beurs

Biden en vaccin stuwen beurs

De winst van Biden met een minimaal verschil is voor de beurs het best denkbare scenario. Daarbij komt farmaciegigant Pfizer met de mededeling dat ze een corona vaccin kunnen voorleggen aan de Amerikaanse toezichthouder. De reactie op de beurs is veelzeggend.

Lees meer
Beursupdate herfst 2020

Beursupdate herfst 2020

Voor veel beleggers vallen de hoge beurskoersen niet te rijmen met wat ze om hen heen zien. De toeristenindustrie, de horeca en vastgoed, hele bedrijfstakken staan ogenschijnlijk op omvallen. Het verschil in het vertrouwen in de economie en de stand op de beurs is groot.

Lees meer