Beursupdate december 2021

Beursupdate december 2021

Na maanden van een duidelijke lijn omhoog zorgt het dreigende winterweer voor wat onrust op de beurs. Daar zijn meerdere redenen voor. Het vaakst besproken is natuurlijk de almaar voortdurende pandemie. Het virus past zich sneller aan dan wij en dat besef zorgt af en toe voor paniekerige reacties.

Lees meer
Jac van Zeeland naar HIP Capital

Jac van Zeeland naar HIP Capital

TRANSFERNIEUWS. Het beleggingsteam van HIP Capital in Eindhoven wordt uitgebreid met Jac van Zeeland. Na een mooie carrière bij de Rabobank start Jac op 1 november 2021 als partner en beleggingsspecialist bij HIP Capital.

Lees meer
Wat is taperen?

Wat is taperen?

Regelmatig ging het de afgelopen weken in geschreven financiële media en op RTLZ weer over de vraag of de Federal Reserve gaat taperen. Maar wat is dat, taperen?

Lees meer
Help, de beurs daalt!

Help, de beurs daalt!

En daar is ie dan opeens, een beursdaling! Na maanden van de schier onophoudelijke lijn omhoog breekt de komst van de herfst de trend in de aandelenindices. Is dit een gezonde correctie of breekt de herfst echt door op de beurs?

Lees meer
It’s the climate, stupid!

It’s the climate, stupid!

De mens heeft er sinds de industriële revolutie zo’n anderhalve eeuw voor nodig gehad om een onomkeerbaar stempel op de aarde te drukken. De klimaatrevolutie is naast een flinke uitdaging vooral een enorme kans en wordt het belangrijkste thema in de economie en voor de beurs.

Lees meer
Beursupdate zomer 2021

Beursupdate zomer 2021

Als je van sport en de beurs houdt kun je je lol op deze weken. Het is kiezen tussen het EK, de tour en Max. Op het eerste gezicht ligt de actie vooral in de sport en niet op de beurs deze zomer. Maar ondertussen worden er nergens meer records gebroken dan op de beurs.

Lees meer
De crypto illusie

De crypto illusie

Eind 2008 zaten we midden in de kredietcrisis. Overal ter wereld vielen banken om. In die tijd ontstonden er allerlei initiatieven om ons geldsysteem te vervangen. Het was niet toevallig ook in 2008 dat Bitcoin, het “digitale goud” ontstond. De crypto illusie was geboren…

Lees meer
Roaring twenties 2.0

Roaring twenties 2.0

Ruim een eeuw geleden luidde het einde van de Spaanse griep en het einde van de eerste wereldoorlog een periode in die bekend staat als de roaring twenties. Euforie en economische groei. Staan ons, post corona, de roaring twenties 2.0 te wachten?

Lees meer
Recordstress

Recordstress

Krantenkoppen vandaag: AEX verbreekt recordstand! Het is een memorabele dag voor de Amsterdamse Index. Na 21 jaar gaat een oud record uit de boeken: 703 punten and counting. Hoe is dat toch in hemelsnaam mogelijk midden in de coronacrisis?!

Lees meer
Beleggen is geen spelletje

Beleggen is geen spelletje

Beleggen werd weer eens flink verward met speculeren, gokken en gamen. RTL-Z, het FD en zelfs het 8 uur journaal kregen er afgelopen week maar geen genoeg van. Het ging vooral over de gekte rond GameStop. “Speculanten zijn grote jongens te slim af” kopte de krant.

Lees meer