Veelgestelde vragen

Waar worden mijn beleggingen geadministreerd en bewaard?

HIP Capital werkt samen met DEGIRO. Met een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening tegen ongekend lage tarieven bedient DEGIRO inmiddels meer dan 450.000 klanten en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de snelst groeiende broker van Europa. Voor het aanhouden, bewaren, en aan- en verkopen van uw beleggingen gebruiken wij het zeer efficiënte en innovatieve platform van DEGIRO.

Zijn mijn beleggingen veilig bij HIP Capital?

Financiële instrumenten worden bij DEGIRO zo voor u aangehouden, dat deze onbereikbaar zijn voor crediteuren van DEGIRO of HIP Capital, ook in geval van faillissement. Dit heet ‘vermogensscheiding’ en dient om de beleggingen van onze klanten te beschermen. Gebeurt er iets met HIP Capital of gaat DEGIRO failliet dan is er voor u dus niets aan de hand.

Is mijn geld veilig bij HIP Capital?

Ja, sterker nog, uw geld is veiliger dan bij een bank. Dat zit zo: DEGIRO is geen bank, maar een broker. Bij een bank staat uw geld op de balans van de bank, wanneer de bank failliet gaat bent u (een deel van) uw geld kwijt. Bij DEGIRO worden al uw beleggingen al apart bewaard, dit is wel zo veilig. Maar we gaan een stap verder. Om ervoor te zorgen dat ook uw geld bij ons veilig is, brengt DEGIRO uw geld kosteloos onder in een apart Cash Fund. DEGIRO verzorgt dit geheel automatisch, hier merkt u verder niks van. Op deze manier is uw geld afgescheiden van DEGIRO en dus net als uw andere beleggingen beschermd tegen crediteuren en faillissement van DEGIRO.

Kan HIP Capital bij mijn geld?

Nee. Wij werken met volledige vermogensscheiding. Om de posities van onze klanten zo goed mogelijk te beschermen werken wij altijd met een vaste tegenrekening. De tegenrekening is uw eigen bankrekening waar niemand anders bij kan, ook HIP Capital niet. Het is alleen mogelijk om geld vanaf deze vaste tegenrekening van en naar uw effectendepot bij DEGIRO te boeken. Wij doen dus de aan- en verkopen binnen uw effectendepot maar we kunnen niet bij uw geld.

Ik word klant. En dan?

U gaat een zogenaamde driepartijenovereenkomst aan met HIP Capital en DEGIRO. Wij geven u beleggingsadvies, richten uw portefeuille in, volgen de portefeuille continu, grijpen in wanneer dat nodig is en geven uw orders door aan DEGIRO. DEGIRO zorgt voor de orderuitvoering en de administratie van uw portefeuille.

Hoe kan ik mijn portefeuille volgen?

U kunt 24 uur per dag, 7 dagen in de week uw beleggingsportefeuille volgen via internet of de app op uw mobiele telefoon of tablet. Heeft u daar geen tijd voor of geen zin in? Geen probleem, wij rapporteren regelmatig over de voortgang van uw portefeuille.

Kan ik altijd meteen over mijn geld en beleggingen beschikken?

Ja. U kunt uw geld dagelijks, kosteloos wegboeken naar uw tegenrekening. Uw beleggingen kunt u dagelijks verkopen, wij adviseren zeer liquide beleggingen die meestal dagelijks te gelde gemaakt kunnen worden.

Rekent HIP Capital in- of uitstapkosten?

Nee, wij rekenen geen kosten voor het in- of uitstappen.

Hoe kan HIP Capital zo veel scherper zijn dan anderen?

Het is geen kwestie van kunnen, maar van willen. Het is onze missie om te laten zien dat het ook anders kan. Een strakke interne kostenbeheersing en de oprechte overtuiging om te willen werken in een wederkerige omgeving voor ons en onze klanten zorgt voor tarieven die vaak de helft lager zijn dan gangbaar in de markt.

Wij werken met de laagste transactiekosten van Nederland, we bouwen beleggingsportefeuilles met de laagste doorlopende kosten en we rekenen geen overige kosten. En wij zeggen niet alleen dat de vergoeding die we vragen aan onze klanten in verhouding moet staan tot onze diensten maar we laten het gewoon zien.

Leuk, betalen op basis van mijn resultaat. Maar heeft HIP Capital dan belang bij het nemen van meer risico?

Nee. Wij hebben, net als iedere bank of beheerder met een AFM-vergunning, te maken met risicoprofielen die we volgen. Binnen het afgesproken risico doen we ons uiterste best om een zo hoog mogelijk rendement te realiseren. Maar we kunnen en willen geen hogere risico’s nemen in een poging het rendement op te voeren.

Kunnen jullie rendement garanderen?

Dat zou geweldig zijn. Maar helaas kan niemand dat, u kent het verhaal over garanties en glazen bollen. Wanneer u een partij tegenkomt die garanties op rendement geeft, mag u ons altijd bellen voor een second opinion.

Kan ik ook klant worden van HIP Capital als ik liever mijn beleggingen bij een andere bank of broker aanhoud?

Uiteraard. Ook wanneer u uw huidige portefeuille wilt voortzetten en van ons alleen advies of portefeuillemonitoring wenst is dat geen probleem.

Heeft u andere vragen of wilt u meer informatie?

Bel ons centraal op 085 – 06 57 230, kom langs of bel met één van onze lokale kantoren. Mailen kan ook: info@hipcapital.nl

Neem contact op