Een onstuimige zomer

# 28

15 augustus 2019

Niets zo veranderlijk als het weer en de beurs deze zomer.

We gaan van 40 naar 20 graden Celsius en van 580 richting 530 AEX-punten binnen twee weken. Ook de rente kan nóg verder onder water. Je moet op de Europese obligatiemarkten nu tot wel 30 jaar je adem inhouden om nog iets van rendement te maken.

Trump kondigt nieuwe importheffingen aan op Twitter waarna de beurs flink terrein prijsgeeft, gevolgd door stevige winsten als reactie op het uitstellen van diezelfde heffingen. Een dreigende valutaoorlog, ontketent door China dat z’n munt devalueert om toch aantrekkelijk te blijven exporteren en berichten over aanhoudende groei draaien naar recessieangst alsof het niks is.

Nog steeds hebben beleggers een mooi rendement dit jaar maar het gaat niet zonder slag of stoot. Cijfers over de Duitse en Chinese economie vallen tegen en het geblondeerde twitterkanon staat op scherp. Dus zorg dat je beleggingsportefeuille tegen een stootje kan en probeer voorbij de waan van de dag te kijken. Meedeinen op de golven van het zwembad is deze zomer minder onstuimig dan de financiële markten.

Heb je ook behoefte aan een goed samengestelde portefeuille met oog voor rendement én risico tegen het scherpste tarief? Raadpleeg dan de ervaren beleggingsspecialisten van HIP Capital.

 

Door: Dick Hubertus, HIP Capital, 15 augustus 2019