# 27

8 juli 2019

Het eerste half jaar van 2019 heeft voor beleggers goede resultaten opgeleverd. De rente daalde, obligatiekoersen stegen, vastgoed werd meer waard en aandelen beleefden de sterkste jaarstart in tijden.

Al sinds 1 januari 2017 stellen wij bij HIP Capital zelf modelportefeuilles samen voor ieder risicoprofiel. Deze portefeuilles vormen de basis van onze advisering en veel van onze klanten beleggen volgens deze portefeuilles. Uiteraard vergelijken we onze resultaten graag met die van de grootbanken. Het is en blijft nou eenmaal sport om de beste te zijn.

Dat vergelijken is nog niet altijd zo makkelijk. De resultaten van de vermogensbeheer en adviesportefeuilles van banken worden vaak laat en soms zelfs helemaal niet gepubliceerd. Om een goed beeld te krijgen bellen we dan zelf wel eens wat rond maar ook een partij als fondsnieuws doet altijd goed haar huiswerk. Zo publiceerde het beleggingsblad in de meest recente editie wederom een artikel waarin de modelportefeuilles van de banken in 2019 tegen het licht worden gehouden. Dit deed fondsnieuws ook al in 2017 en 2018. Leuk, onafhankelijk, overzichtelijk en handig!

Een partij die consequent de markt verslaat bestaat niet. Want als dat zou kunnen dan zou iedereen bij dezelfde bank beleggen. Zo toont het onderzoek van fondsnieuws aan dat ING afgelopen jaar relatief de beste was. En na een zwak 2018 gaat na de eerste vier maanden van dit jaar Rabobank juist weer aan kop. Omdat niet dezelfde bank ieder jaar wint vergelijken wij onze rendementen met het gemiddelde van alle grootbanken.

En wat blijkt?

Voor het 10de kwartaal op rij behalen wij rendementen die netto hoger liggen dan het gemiddelde van alle grootbanken! Uiteraard niet ieder kwartaal maar in de meeste gevallen kwamen we zelfs als beste uit de bus. Zo scoorden we in 2017 bijna 2% beter, in 2018 was de min anderhalf procent kleiner dan gemiddeld en staan we ook over het eerste half jaar van 2019 in de kopgroep.

Zo is HIP Capital inmiddels hét alternatief voor je bank of beheerder. En niet alleen omdat we een persoonlijke aanpak hebben, maatwerk advies geven of omdat we de scherpste tarieven hanteren. Want uiteindelijk gaat het om resultaat, daar beleg je toch voor? Onze goede resultaten komen door hard werken en verder kijken dan onze neus lang is. Een heldere visie, snel kunnen schakelen en een kritische fondsselectie vormen de basis van onze succesvolle strategie. 

Door: Dick Hubertus, HIP Capital, 8 juli 2019

 

Bron: Recent onderzoek uit fondsnieuws van juni 2019, en eerder uit 2017 en 2018. In het vergelijk hanteren we dezelfde uitgangspunten als in de onderzoeken van fondsnieuws; een neutraal profiel en nettorendementen op basis van een vergelijkbaar belegd vermogen. 2017: gemiddeld 6,15% netto, HIP 8,84%. 2018: gemiddeld -6,67% netto, HIP -5,44%. 2019 1ste 4 mnd: gemiddeld 10,52% netto, HIP 10,86%. Resultaten HIP t/m Q2 zijn bekend, zie www.hipcapital.nl.