Doe jezelf een plezier en win beleggingsadvies in

# 41

1 april 2020

Doe jezelf een plezier en win beleggingsadvies in

“Beleggers zijn echte doe-het-zelvers” en “online effectenmakelaars worstelen met grote toevloed van koopjesjagers” lazen we in de krant de afgelopen week. Een hobby mag geld kosten, maar beleggen liever niet.

De beurs is nog nooit zo snel en zo hard gedaald als in de voorbije maand maart. En net als normaal gesproken in een winkelstraat waar 30% korting of meer gegeven wordt, zorgt dit voor een stortvloed aan nieuwe beleggers. Mensen zijn immers kuddedieren en willen altijd tegelijk door dezelfde deur naar binnen. De rente was al jaren nul en daar zit voorlopig geen schot in dus als je ooit moest beginnen met beleggen dan is het nu, zo is de gedachte.

Deels waar. Maar dan moet je wel weten wat je moet doen. Juist in deze tijden is het belangrijk je goed te laten informeren. De beurs is extreem beweeglijk en het verschil tussen winnaars en verliezers was nooit groter. Een mandje hard gedaalde aandelen kopen is niet zo moeilijk, maar direct na aankoop beginnen de problemen. Mensen handelen vaak op emotie, kunnen de stortvloed aan meningen en informatie nauwelijks filteren en loggen veel te vaak in bij hun broker om zich vervolgens gek te laten maken door koersen en grafieken.

Beleggen kun je alleen succesvol doen als je een plan hebt. Een plan dat doordacht is en rekening houdt met verschillende scenario’s. Daar hoort een degelijk samengestelde portefeuille bij en discipline. De optimale verhouding vinden tussen risico en rendement, daar gaat het om. De consumentenmonitor beleggen van de AFM laat opvallende cijfers zien; 60% van de beleggers doet dit nog steeds zelf, terwijl eerder onderzoek laat zien dat zelf beleggen, dus zonder advies, minstens 3% minder nettorendement per jaar oplevert! En dat is logisch, want beleggen is een vak.

Wij zijn beleggingsspecialisten. Dit is ons werk. Het beste advies voor nu? Laat u goed informeren en adviseren.

 

Hartelijke groet en blijf gezond,

Team HIP Capital