HIP Capital wint FD Gazelle 2024

HIP Capital wint FD Gazelle 2024

Met gepaste trots mogen wij ons voor het tweede jaar op rij tot de snelstgroeiende bedrijven van Nederland rekenen. We zijn FD Gazelle 2024! Namens ons team van specialisten bedanken we onze klanten en business partners voor het vertrouwen dat we van hen krijgen om samen verder te groeien!

Lees meer
Beleggingsadvies is mensenwerk

Beleggingsadvies is mensenwerk

Het toverwoord op de financiële markten dit jaar is ontegenzeggelijk AI. Artificiële intelligentie als motor achter het rendement op de beurs waarbij bedrijfswinsten records aantikken. De beleggingsmogelijkheden rondom AI lijken oneindig. De eerste door AI gestuurde chatbots die beleggingsadvies geven, hebben we al voorbij zien komen. Maar standaardantwoorden zijn geen oplossing op maatwerk vragen.

Lees meer
HIP Insight: Amerikaanse aandelen

HIP Insight: Amerikaanse aandelen

Amerikaanse bedrijven zijn een belangrijk onderdeel van een goed gediversifieerde beleggingsportefeuille. De economie van de VS is groot en domineert de wereldwijde markt. Met een gewicht van 74% in de MSCI World Index zijn Amerikaanse aandelen niet te missen. Meer over de rol van Amerikaanse aandelen in deze aflevering van HIP Insight.

Lees meer
Back to normal

Back to normal

Heb je tijdens de zomervakantie de beurskoersen even niet gevolgd, dan lijkt het een rustige periode geweest. Tussentijds hebben we een kortstondige, felle dip gezien in de Japanse aandelenmarkt. Daar werd plots Amerikaanse recessie-angst bijgehaald en de cocktail voor tussentijds stoom afblazen in technologieaandelen was geschud. Maar portefeuilles staan er niet anders, maar zelfs beter voor dan een maand geleden.

Lees meer
HIP Insight: technologie

HIP Insight: technologie

Wie op de beurs ‘Magnificent 7’ zegt, heeft het over een groep aandelen van 7 zeer grote bedrijven die de beurs met uitzonderlijke rendementen heeft gestuwd. Vaak wordt gedacht dat dit allemaal technologiebedrijven zijn, maar in feite zijn ze niet alle zeven pure technologiebedrijven

Lees meer
Update beleggen, zomer 2024

Update beleggen, zomer 2024

Het eerste half jaar van 2024 is voor de meeste beleggers snel en voorspoedig verlopen. Zonder noemenswaardige kink in de kabel liep de waarde van beleggingsportefeuilles gestaag op. Wat dat betreft staan geopolitiek, de wereldeconomie en de stand van de beurs soms in schril contrast. Het eerste halfjaar was allesbehalve nieuwsluw.

Lees meer
HIP Insight: High Yield obligaties

HIP Insight: High Yield obligaties

In HIP Insight lichten we van tijd tot tijd een specifieke beleggingscategorie uit. Onze Insight serie wordt gevoed door Alpha Research, een onafhankelijk onderzoeksbureau voor professionele beleggers met focus op asset allocatie en fondsselectie. Deze keer richten we ons op High Yield obligaties.

Lees meer
Een mooi eerste halfjaar

Een mooi eerste halfjaar

Sterke macro-economische cijfers en records voor bedrijven in technologie, semiconductors en Artificial Intelligence (AI) bepalen het beeld op de beurs richting de zomer. Toch zijn het andere dingen die het verschil bepalen tussen een redelijk en een goed rendement in het eerste halfjaar van 2024.

Lees meer
Voortvarende beurs

Voortvarende beurs

In tijden van mooie beleggingsresultaten laten beleggers wel eens verwend gedrag zien. Als bedrijfswinsten stijgen en de koersen daarop volgen, is dat niet vreemd. Dat is wat anders dan koersstijgingen normaal vinden of je in goede tijden verbazen over een paar weken pauze in opgaande koersen. Dat zagen we eind april, maar de stijgende lijn is alweer hervat.

Lees meer
Het verschil maken

Het verschil maken

In de financiële wereld kunnen beleggers op meerdere manieren het verschil maken. Een klassieker leert dat er drie manieren zijn om de wedstrijd te winnen: de eerste zijn, slimmer zijn of valsspelen. Dat laatste is voor een belegger nooit een optie. Op dit vlak onderscheidt een echte belegger zich voor het eerst van een speculant.

Lees meer