Interview: Marc Halma

# 86

19 augustus 2023

Interview: Marc Halma

Vandaag een interview met Marc Halma, die alweer anderhalf jaar geleden als partner bij HIP Capital toegetreden is. Marc over onze dienstverlening, persoonlijke groei, zijn 50ste cliënt en onverstoorbaar enthousiasme.

Marc, je bent nu alweer een dik jaar als partner van HIP Capital actief, hoe bevalt het?

“Ik moet zeggen dat het mij uitstekend bevalt. Ik kan zelf mijn agenda en manier van werken bepalen. Dat vind ik prettig. Ik merk dat ik super enthousiast wordt over onze dienstverlening. Dit merk ik ook aan de aanwas van nieuwe relaties. Dit gaat echt top! Er kan steeds minder en digitalisering staat voorop bij grootbanken. Hierdoor gaat het contact met de relatie verloren. Dit is juist mijn sterke punt. Het kernwoord is aandacht voor relaties! Ik bepaal mijn eigen manier van werken; persoonlijke dienstverlening blijft echt een must in ons vak. Ik ben er altijd voor mijn relaties en denk met ze mee. Wanneer ik het niet kan bieden, geef ik aan waar ze terecht kunnen. Ik verwijs ook vaker door. Dit spreekt relaties aan en wordt zeer gewaardeerd.”

Waar ben je het meest trots op? 

“Het meeste trots ben ik op hoe het nu gaat. Ik heb jarenlang beheer gedaan. Dit is nu veranderd in actief handelen (acquisitie) en beheer tegelijk. Deze combi gaat super goed. Ik heb na 18 maanden onlangs mijn 50e relatie mogen begroeten. Dit had ik eerlijk gezegd 1,5 jaar geleden niet gedacht. Dat het zo snel zou gaan. Mijn manier van werken en wat we kunnen bieden met HIP spreekt blijkbaar aan. Heel mooi om te merken.”

 

Dus de mensen weten je goed te vinden?

“Steeds meer! Ik begeef mij ook actief in de netwerken en probeer weer nieuwe contacten te leggen. Hieruit komen ook steeds meer gesprekken en ook meer inzichten en samenwerkingsverbanden. Dit levert ook weer extra cliënten op. Ik zit nu ook het bestuur en in de activiteitencommissie van een ondernemersvereniging. Dit is ten eerste leuk om te doen maar levert ook weer nieuwe contacten op. Je leert op een leuke manier weer andere mensen kennen.”

Wat is je het meest tegengevallen?

“Tegenvallen is niet het juiste woord denk ik. Ik ben altijd van het snel regelen / reageren op vraagstukken. Soms ben ik te snel 😊 maar dit spreekt de meeste (potentiële) klanten toch ook weer aan. Soms hoor ik niks meer na een leuk gesprek. Ik vind dit jammer. “Nee” is ook een antwoord denk ik dan.”

Wat is je uitdaging voor het komende jaar?

“Ik denk dat het lastig wordt om persoonlijk deze snelle groei vast te houden. Maar dat hoeft ook niet persé; kwaliteit voor kwantiteit! Aan mijn enthousiasme zal het in ieder geval zeker niet liggen. Het is goed om te zien dat mijn club HIP Capital zeer snel groeit en continue voorsorteert op de volgende stappen. Steeds meer relaties stappen over van grootbanken omdat ze een persoonlijke klik en private banking dienstverlening missen. Mijn collega’s en ik willen ons voor jaren verbinden aan onze relaties. Dit is super belangrijk voor ons maar ook voor onze relaties.”

Wat is je ultieme beleggingstip?

“Ik vind dat iedereen moet beleggen. Je kunt al met kleine bedragen beginnen. Beleg alleen met geld dat op korte termijn niet nodig is. Op termijn maakt iedereen rendement met beleggen. Hou vast aan een plan en wijk daar niet vanaf. Het komt altijd weer goed.”

Aan die geef je het interview-stokje door?

“Mijn partner in beleggen op kantoor in Arnhem natuurlijk, Bas Nauta!”

 

Door: HIP Capital, 19 augustus 2023